14-ĂĄrig erkender trussel mod skole

En 14-årig dreng fra Helsingør var godt klar over, at den var gal, da politiet troppede op hjemme hos ham i går eftermiddags.

"Det er fordi, jeg har truet med at skyde nogle elever," sagde han ifølge chefpolitiinspektør Flemming Drejer fra Nordsjællands Politi til sine forældre, da Rigspolitiets folk stod på dørtrinnet.

"Wish me luck"

Drengen blev taget med på politista-tionen og afhørt om et chat-indlæg, han har skrevet på et lukket netværk, og som fik politiet til at frygte, at han ville kopiere den nylige massakre fra Wittenden i Tyskland ved at troppe op med et våben på Skolen ved Rønnebær Allé i Helsingør i går kl. 12.

"Han skrev skolens navn, dato og tidspunkt og efterfulgte det med ordene: Wish me luck (ønsk mig held og lykke)," siger Flemming Drejer.

16-årig nordmand anmeldte indlægget

Politiet blev opmærksom på drengens elektroniske trusler via norsk politi, der fik en henvendelse fra en 16-årig norsk dreng.

"Den norske dreng havde læst chatten og syntes ikke, at han kunne sidde den overhørig, så han gik til politiet," siger Flemming Drejer.

Overgivet til de sociale myndigheder

Efter afhøring af den 14-årige dreng stod det klart, at truslerne havde været tankespind fra drengens side, da han ifølge politiet hverken havde våbnene, hensigten eller kapaciteten til at gennemføre en massakre på skolen.

Det er fordi, jeg har truet med at skyde nogle elever

14_ĂĄrig skoleelev

Han er ikke selv elev pĂĄ skolen, og da han er under den kriminelle lavalder bliver han nu overgivet til de sociale myndigheder.

Skolen ser pĂĄ plan for skudepisoder

Trods den "falske alarm" har hændelsen sat sig spor på den 476 elever store folkeskole i Helsingør, hvor man i går valgte at holde skolen lukket under påskud af et nedbrud på varmeanlægget.

Kun skolens ledelse og politiet kendte den virkelige årsag til lukningen, og beslutningen om at mørklægge truslerne indtil gerningsmanden var pågrebet var for ikke at skabe panik blandt forældrene.

"Situationen blev håndteret fint fra ledelsen og politiets side, men situationen viser også, at der er behov for en handlingsplan, hvis det en dag bliver virkelighed," siger klasselærer Jan Sandberg.

Det arbejde vil skolebestyrelsen nu sætte i gang, siger formand Catharina Bengtsson.

Eleverne er mere spændte end skræmte

Her til morgen mødte eleverne op som normalt, da klokken ringede ind første gang klokken otte. Skoleinspektøren forklarede kort om den virkelige grund til gårsdagens lukning, og ifølge Jan Sandberg tog eleverne det pænt.

"De virker ikke bange - mere spændte," siger han, og hans ord bekræftes af Malene Madsen fra 6.B:

"Det er selvfølgelig ikke fedt, men det er ikke noget, der påvirker mig," siger hun.