14-årig truede med skoleskydning

En 14-årig dreng fra Helsingør-området er blevet tilbageholdt af Nordsjæl-lands Politi, fordi han i weekenden har sendt trusler om at skyde elever og ansatte på Skolen ved Rønnebær Alle og Helsingør Gymnasium i Helsingør. I-følge chefpolitiinspektør fra Nord-sjællands Politi, Flemming Drejer, er der højst sandsynligt tale om tomme trusler:

"Vi sidder lige nu med en dybt ulyk-kelig 14-årig dreng, som ikke har kunnet gennemskue konsekvenserne af det han har sat i gang," siger Flemming Drejer til TV 2 News.

Norsk dreng så meddelelse

Det var ifølge chefpolitiinspektøren en 16-årig norsk dreng, der på en internetside var faldet over den danske drengs meddelelse, hvorefter han meldte det til det norske politi.

"Når vi ikke med sikkerhed kan sige, at der er tale om tomme trusler, så er vi nødt til at tage det med den alvor, der ligger i det. Når man har billederne fra Tyskland, USA og Finland i frisk erindring, så kan vi ikke gøre andet end at sætte massivt ind med alle de ressourcer, vi har til rådighed," siger Flemming Drejer og understreger, at politiet tog meddelelsen meget alvorligt og med den massive indsats ønsker at sende et signal til andre unge om, at trusler som den aktuelle ikke bør finde sted.

Elever kan trygt gå i skole

Politiet har arbejdet tæt sammen med det norske politi og har nu ransaget drengens bopæl:

"Vi har ikke fundet nogen våben, vilje eller kapacitet til at gøre noget i den retning," siger han.

Begge skoler har i dag været lukkede for at beskytte skolernes elever og ansatte, og for ikke at skade efterforsk­ningen har politiet indtil nu hemmelig­holdt årsagen til skolelukningerne. Men politiet garantere, at elever og lærere trygt kan vende tilbage til skolerne i morgen.