Krimi

Far til døde børn var Arla-ansat

Faren til de to børn på to og syv år der er omkommet i Jeddah i Saudi-Arabi-en, efter at de havde indåndet farlige gifte fra et insektmiddel mod kakerlak-ker har gennem to år været udstatione-ret for Arla, hvor pressechef Theis Brøgger siger, at alle ansatte er dybt berørte.

"Det er forfærdelig tragisk. Vi er alle sammen meget berørte og forsøger at hjælpe familien, så godt vi kan," siger Theis Brøgger. Hverken Arla, den danske ambassade i Riyadh eller Uden-rigsministeriet ønsker at kommentere dødsfaldene nærmere.

Faren kørte dem på hospitalet

De saudi-arabiske myndigheder undersøger i øjeblikket sagen. Ifølge flere arabiske medier var familien netop kommet hjem fra en kort rejse til udlandet.

Inden de rejste, havde de udlagt tabletter, der skulle udrydde hjemmet for kakerlakker. Det var gjort med et insektmiddel, som, når det kommer i kontakt med luft, kan udløse en gasart.

Giften gav også forældrene, især moderen, åndedrætsbesvær, mens faderen var i stand til at køre familien til hospitalet. Undervejs døde sønnen, mens søsteren døde efter kort tid på hospitalet.