Krimi

Rigspolitiets regnskab viser rødt

Rigspolitiets regnskab for 2008 ser sort ud. Eller rettere rødt. For talle-ne på bundlinjen er i gevaldigt minus. Politiet er gået ind i 2009 med et gi-gantunderskud på 340 millioner kroner. Det fremgår af en orientering fra justitsministeren til Folketingets Finansudvalg.

Justitsministeren kalder regnskabs-resultater "beklageligt", og Rigspoli-tiet vil nu indføre et udgiftsstop.

Underskuddet har bygget sig op gennem de seneste to år. Især 2008 var rigtig slemt for ordensmagtens pengepung.

Her endte bundlinjen med at vise et minus på 265 millioner kroner.

Konsulentbistand og fratrædelsesordninger

Ifølge justitsministerens orientering er det blandt andet udgifter til politiets og anklagemyndighedens ejendomme, der koster dyrt. Men også udgifterne til konsulenter har drænet kassen. Gennem 2007 og 2008 har politiet brugt 65 millioner kroner mere på konsulentbistand, end der på forhånd var afsat penge til. En anden af de helt store syndere er udgifterne til fratrædelsesordninger, der også har kostet tocifrede millionbeløb i den høje ende.