Krimi

Fritzls ofre fanget af fotografer

Lige siden historien om Josef Fritzl og ofrene i den østrigske fangekælder kom for dagens lys i april sidste år, har fotografer ligget på lur for at få et billede af Elisabeth Fritzl og de børn, hun fødte, som resultat af farens voldtægter.

Nu er det så lykkedes. Mandag i sidste uge trykte den engelske avis The Sun som det første medie billeder af Elisa-beth og hendes datter Lisa. Resultatet er, at Elisabeth har fået et nerve-sammenbrud, og at familien er flygtet tilbage i de beskyttende rammer ved det psykiatriske hospital i Amstetten.

Det var også her, de boede, de første måneder efter befrielsen fra fangekælderen. Det skriver Ekstra Bladet.

Stormede ind i familiens hus

Ifølge avisen Österreich, som har talt med et familiemedlem til ofrene, er billederne taget af paparazzo-fotografer, som lå på lur, da mor og datter intetanende kom gående.

Efterfølgende bankede fotografen og hans to medhjælpere på hos familien. Da døren blev åbnet stormede de ind i huset og fotograferede omkring sig. I køkkenet fandt de Elisabeth, som fik et chok og et voldsomt nervesammenbrud.

Nægter kontakt med pressen

Elisabeth og hendes børn har flere gange gennem deres advokat Christoph Herbst gjort det klart, at de ikke vil udtale sig i medierne, og at de bare ønsker at være i fred, så de kan komme sig og få et nogenlunde normalt liv.

Advokaten undersøger nu muligheden for at retsforfølge de fotografer, der har taget billederne, og The Sun, som har offentliggjort dem.

Avis tog forholdsregler

Det kan dog vise sig vanskeligt, da fotograferne for længst har forladt Østrig, og da avisen har taget sine forholdsregler.

Den dag, billederne blev offent-lig-gjort, var det mod sædvane umuligt at finde et eksemplar af avisen i både Østrig, Tyskland og Schweiz.

I de lande ville avisen nemlig med stor sandsynlighed med det samme blive dømt til at betale en stor erstatning til ofrene.

Oplysninger solgt af familiemedlem

De østrigske aviser hentyder, at det er Elisabeths moster, der har solgt oplysningerne om, hvor familien var, til fotograferne.

Hun har tidligere udtalt sig til medierne om forholdene i familien både før og efter kælderen blev fundet.

Fritzl overvejer at sælge historien

I marts begynder retssagen mod Josef Fritzl. Også i den forbindelse har Elisabeth sagt, at hun ikke vil i kontakt med medierne.

Josef Fritzl derimod overvejer at sælge historien om sit motiv til at holde datteren indespærret i en kælder i 24 år, hvor han voldtogt hende flere gange om ugen.

Det vil han ifølge sin advokat gøre, så han kan tjene penge til sin familie - dog ikke uden at få deres accept først.