Krimi

Jønke blev frifundet for grov vold

Hells Angels-rockeren Jørn Jønke Nielsen er blevet frifundet for farlig vold i forbindelse med et knivstikkeri i København i december 2007. Det besluttede Københavns Byret i dag.

Jønke stod sammen med en kammerat tiltalt for livstruende vold i forbindelse med knivslagsmålet, hvor han flere gange stak en 22-årig mand med indvandrerbaggrund med kniv.

Jørn Jønke Nielsen har siddet varetægtsfængslet i 10 måneder i forbindelse med sagen og blev underkastet en mentalundersøgelse.

Medtiltalt blev også frifundet

Københavns Byret skulle i dag tage stilling til, om Jønke skulle straffes for farlig vold, eller om han handlede i nødværge, som han selv forklarede, da han forsvarede sig selv under retssagen.

Hans medtiltalte 25-årige kammerat fra HA-støttegruppen AK81 blev ligeledes frifundet for knivstikkeriet.

Deres modstander i knivstikkeriet, den i dag 23-årig mand, blev kendt skyldig i en mildere voldsparagraf, end de to rockere var tiltalt for.

Jønke vil søge erstatning

Jønke erklærede sig efter frifindelsen "fuldt ud tilfreds", men tilføjede at han "selvfølgelig" nu vil søge erstatning for uberettiget varetægtsfængsling. Og erstatningen skal være større end normalt:

Vigtige årstal i Jønkes liv

Født 5. juni1960i Gladsaxe

Faderen var postarbejder - moren var sekretær

Anholdt første gang som15-årigefter et slagsmål på en bar

Køber sin første motorcykel i1978

Stikker mand ned på bar på Bornholm i sommeren1978, mister job og kommer 2½ år i fængsel

Jønkes lokale motorcykelklub bliver fuldgyldigt medlem af Hells Angels i1980

Jønke dræber Bullshit-præsident Makrellen i1984

Jønke bliver i 1984 dømt in abscentia for mordet på Makrellen, men flygter til udlandet, og "vender" først hjem til fængslet i1988. Han idømmes 16 års fængsel

Udgiver selvbiografi i1985

December 2007bliver Jønke passet op af op af en 22-årig mand, som stikker Jønke med en kniv. Episoden finder sted i Ægirs-gade på Nørrebro i København

Den 22-årige blev derefter selv stukket ned af Jønke og hans kammerat, som er ved Jønkes side

Dagen efter fængsles alle tre, sigtet for drabsforsøg

6. februar 2009frifindes Jønke for grov vold

"De forsøgte at lave karaktermord på mig ved at få mig mentalundersøgt," sagde Jønke.

Rettens medlemmer var enige om, at den 23-årige indvandrer var skyldig i vold, da han angreb de to rockere med kniven i Ægirsgade.

Da kniven blev vristet fra ham - og Jønke stak ham tre gange - overskred Jønke grænsen for lovlig nødværge, men dette var alligevel i orden, idet han befandt sig i en skræmt og ophidset tilstand. Det samme var tilfældet, da rockerne efterfølgende slog og sparkede den liggende 23-årige: De var bange og ophidsede og dermed i deres gode ret til at forsvare sig.

Straffen til den 23-årigefastsættes på et senere tidspunkt.