Krimi

14-årig bag trusler mod politikere

En dreng på 14 år er afsløret som den, der kastede en molotovcocktail mod en lokalpolitikers hus i Rørvig og truede både denne og en anden politiker. Politiet siger, at drengen er "aktiv på den yderste venstrefløj."

Under en afhøring hos Midt- og Vestsjællands Politi tilstod drengen i dag at stå bag både forsøg på brandstiftelse og truslerne.

Han begik lovovertrædelserne under en ferie i området og er nu overgivet til de sociale myndigheder i Lyngby-Tårbæk Kommune, hvor han bor.

"Leve Kim Jong II Kommunistisk Front"

Episoderne fandt sted i dagene omkring nytår. I det ene tilfælde blev der kastet en molotovcocktail mod en villa, der tilhører et medlem af de konservatives bestyrelse i Odsherred. Senere blev der fundet en seddel med ordet "kapitalist" i postkassen.

Budskabet i en anden meddelelse var "Leve Kim Jong II Kommunistisk Front".

Senere blev der kastet en sten mod huset, der tilhører næstformanden i Dansk Folkeparti i Odsherred. Om stenen var bundet en seddel med en besked, som politiet ikke har villet offentliggøre.

Det var tip fra offentligheden og efterforskning, som førte politiet på sporet af den 14-årige. Hjemme hos ham fandt politiet i øvrigt endnu en molotovcocktail.