Kun én hooligan i register

Bølgerne gik højt, da Lene Espersen forsøgte at gennemtrumfe det såkaldte hooligan-register, der skulle skabe ro på de danske fodboldstadions. Lovforslaget mødte stor kritik fra alt fra juridiske eksperter til dem det hele drejer som om: Fodbold-fansene.

Loven blev en realitet med et stort flertal i ryggen, men indtil videre har effekten ladet vente på sig. Her et halvt år senere er kun én person registreret som hooligan; en FCK-fan som deltog i et angreb på en flok norske fans, der blandt andet bestod af kvinder og børn.

"Den pågældende deltog i et gruppeover­fald på fredelige Lillestrøm-fans efter en UEFA-Cup kamp i Parken. Her blev både kvinder og børn overdynget med kasteskyts, lige som de blev spar­ket og slået," sagde Michael Agerbæk fra Københavns Politi til TV 2.

Den pågældende hooligan blev registreret sidst i august, men han har altså endnu ikke fået selskab.

Over 100 på "venteliste"

Rigspolitichef Jesper Grønbech er dog ikke skuffet over resultatet.

"Der var stor debat om vi nu ville registrere tilfældige familiefædre for små forseelser, men det er helt tydeligt ikke tilfældet. Der var stor debat om loven, så vi er meget grundige i vores arbejde," siger han.

Han oplyser til TV 2, at over 100 personer er noteret for forseelser i forbindelse med fodbold, og at de ved endnu en forseelse vil ryge i registret.

Mere ballade efter loven blev indført

At kun en enkelt hooligan er registre-ret kunne måske også være et billede på, at loven har haft en præventiv effekt. Men det kan Jesper Grønbech indtil videre afvise.

"Vi har oplevet mere ballade end vi plejer i efteråret, og det kan måske skyldes, at fansene skal prøve grænser af. Jeg er overbevist om, at vi nok skal få effekten af loven at føle på længere sigt," siger han.