Ny mand på rigspolitichef-posten

Politidirektør i Nordjylland Jens Henrik Højbjerg er konstitueret som ny rigspolitichef. Det udtaler justits-minister, Brian Mikkelsen (K), på justitsmininisteriets hjemmeside.

"Jeg har i dag besluttet at konstitu-ere politidirektøren i Nordjyllands Politi, Jens Henrik Højbjerg, som rigspolitichef pr. 1. januar 2009. Stillingen vil nu blive opslået."

Politiforbundet hylder valget af Jens Henrik Højbjerg. Hans vigtigste opgave bliver at samle politiet, siger forbundsformand, Peter Ibsen.

International og lokal erfaring

Det er et spændende og et godt valg. Sådan lyder vurderingen af den midlertidige rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg fra Politiforbundets formand, Peter Ibsen.

"Han har international erfaring som vicedirektør i Europol i Haag, og som politidirektør i Nordjylland har han også god føling med, hvad der sker ude lokalt," siger Peter Ibsen, der kalder det " en ren formalitet", at Justitsministeriet foreløbig blot betegner udnævnelsen som "midlertidig".

"Den første og vigtigste opgave er at få samlet politiet, for der er mange betjente, der er dødfrustrerede over den nuværende situation. Og så skal politireformen naturligvis på sporet," siger Peter Ibsen.

Jens Henrik Højbjerg er 53 år og har tidligere været vicedirektør for Europol i Haag, politimester i Rigspo-litiet og vicepolitimester i Grønland.

Det skriver jm.dk