Krimi

Drabssag: Tilhørere smadrede rude

Under adskillige trusler og tilråb fra tilskuere begyndte den afsluttende del af retssagen mod to unge mænd. De er tiltalt for at dræbe deres ven, den 19- årige Patrick Nicolaisen, med adskillige knivstik i en skolegård på Voldparkens skole i Brønshøj.

Retten på Frederiksberg er rammen om dagens vidneforklaringer og tilskuer-pladserne i retssal A er fyldt. Op ad væggen står 10 af de tiltaltes venner. De bliver flere gange irettesat af dommeren, fordi de griner, snakker eller er urolige, inden de smides ud og på vejen smadre en glasdør i retsbygningen.

Luderland, lorteret og luder, råber de 10 unge mænd, da de bliver smidt ud af retten.

Politi satte efter

Kort efter kommer to politibiler, og adskillige politifolk sætter efter de unge mænd.

Også pressen modtager flere trusler fra tiltaltes venner.

"Du er en luder, og jeg smadrer dig, hvis du skriver noget dårligt," siger en ung mand, da han forlader retslokalet.

Inde i retssalen sidder Patrick Nicolaisens familie tilbage og græder hovedrystende efter optrinnet, og dommeren kalder retten til ro.

Mødes for at spille fodbold

I retten fortæller tre vidner, hvad der skete den aften, da Patrick Nicolaisen blev stukket ihjel.

En gruppe unge mænd mødtes i skolegården på Voldparkens Skole først på aftenen den 7. marts i år for at spille fodbold og hænge ud. Det er meget normalt, at de unge mænd mødes der. Gennem længere tid har Patrick Nicolaisen og de to tiltalte været uvenner, fordi Patrick Nicolaisen flere gange har drillet de 19- årige og 18- årige mænd, efter at den enes bror er kommet i fængsel. Nu skulle Patrick Nicolaisen sættes på plads, og de tiltalte sætte sig i respekt.

Tre af Patrick Nicolaisens venner fortæller i retten, at ingen af dem troede, at det var alvor, da de to tiltalte gik direkte hen til Patrick Nicolaisen, hvor de begyndte at bokse mod ham begge to.

Troede volden var for sjov

"Det var først, da der kom dun ud af Patricks jakke, at jeg fattede, det var alvor, forklarede et af vidnerne.

Ti sekunder tog det at stikke Patrick Nicolaisen flere gange. Et af knivstikkene gik 12 centimeter ind i hans krop. Det dræbende stik ramte ham i ryggen og stak hul på både lunge og en stor blodåre. Alligevel formår Patrick Nicolaisen at stikke af fra sine overfaldsmænd og gemme sig i et buskads i nærheden, hvorfra han ringer efter en ambulance. Han dør kort efter midnat.

"Jeg vil gerne sige undskyld"

"Jeg har fortrudt det, jeg har gjort. Jeg vil gerne sige undskyld for det, jeg har gjort til Patricks familie. Jeg er ked af det, det var ikke med vilje. Jeg ville bare skræmme ham," sagde den 18- årige til Patricks Nicolaisens forældre, der begge kiggede ned i gulvet.

Både familien og kæresten til den 19-årige tiltalte var mødt op i retten og kyssede og krammede ham, da han blev ført ud af lokalet.

Dommen ventedes senere i dag.