Faderhuset anmeldt for mishandling

"Børnene blev slået, pisket og vækket med en pistol for panden midt om natten. Og jeg var selv en af dem, der gjorde det."

Efter måneders selvransagelse har et tidligere Faderhus-medlem givet politi-et det hidtil mest detaljerede materiale om børnemishandling i Ruth Evensens sekt, skriver Ekstra Bladet.

I en anmeldelse sendt til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, beskriver det tidligere medlem overgreb mod hen ved syv børn i alderen fra syv til 15 år.

Det fandt sted, da de for tre år siden sammen med andre børn fra Faderhuset var på en militæragtig træningslejr i Sillestrup på Falster.

Formålet med mishandlingen, der blev ledet af Ruth Evensen, var at hærde børnene til at modstå de fysiske og psykiske strabadser, de kunne blive udsat for som Kristi stridsmænd ude i verden.

Vicepolitiinspektør Søren Ravn Nielsen oplyser, at det tidligere Faderhus-medlem vil blive afhørt i løbet af ganske kort tid, hvorpå der tages stilling til en egentlig efterforskning.

Det tidligere Faderhus-medlem og hans kone, der var med i Faderhusets ledelse, forlod sekten for et års tid siden efter mange års medlemskab.