Krimi

Nørrebro-skyderi del af bandeopgør

Nattens skyderier i Københavns nord-vestkvarter i aftes er formentlig relateret til opgøret mellem indvandrergrupper og rockerne, lyder meldingen nu fra Københavns Politi.

De mener nu at have identificeret den mand, som i aftes affyrede skud, mens han blev jagtet af en bil med tre rockertyper.

Mandens identitet får politiet til at sammenkæde weekendens biljagt med den igangværende konflikt mellem indvandrerbander og rockere.

"Det var tre hårdtpumpede danskere, der jagede en andengenerations-indvandrer og samtidig med, at vi mener at have identificeret ham, der er blevet jaget, er der noget, der kan tyde på, at der er en relation til konflikten mellem visse personer i øjeblikket," siger den centrale efterforskningsleder Hans Erik Raben til Ritzau.

Nattens biljagt og det efterfølgende skyderi kan have relationer til fredagens skyderier i Tingbjerg.

"Noget, som jeg ikke kan løfte sløret for, tyder på, at det er den vej, vi skal," siger efterforskningslederen.

Den unge andengenerationsindvandrer blev i aftes forfulgt af en hvid Audi og en sort Nissan stationcar, hvor nummerpladerne manglede. Politiet mener, at nummerpladerne var blevet afmonteret med biljagten for øje. Den forfulgte affyrede op til 20 skud i luften, hvoraf et enkelt ødelagde lørdagshyggen i en lejlighed på første på Ringertoften i København nordvestkvarter. Ingen personer blev ramt af skuddene.

Københavns Politi har indtil videre fundet 12 affyrede 9-millimeter patronhylstre og har foretaget tekniske undersøgelser på gerningsstedet.

Politiet efterlyser alle vidner, der har set en sort Nissan stationcar og en hvis Audi, begge uden nummerplader, kører mod Frederiksborgvej mellem klokken 20 og 20.15 i aftes.