Krimi

Ti dræbt i finsk skoleskyderi

Ti studerende er blevet dræbt i et skoleskyderi på handelsskolen i Kauhajoki i det vestlige Finland. Det bekræfter finsk politi over for finske medier.

Gerningsmanden, en 22-årig studerende, forsøgte efterfølgende at begå selv-mord ved at skyde sig selv. Det lykke-des ikke i første omgang, hvor han overlevede skuddet i hovedet og blev fragtet til Tampere Universitets-hospital. Her døde han senere på dagen. Manden var klædt i sort fra top til tå, da han trådte ind på skolen bevæbnet med en pistol af stor kaliber.

Ifølge tv-kanalen Yle stormede han et eksamenslokale, hvor ca. 20 elever befandt sig.

Da politiet ankom begyndte gernings-manden at skyde mod dem.

De sårede er blevet fragtet via båd over en flod til et hospital. I første omgang var der meldt om ni døde og to sårede, men i løbet af dagen døde endnu et af ofrene for skuddene.

Skolen stod i flammer

Gerningsmanden antændte undervejs flere brande på skolen, som brand-folkene efterfølgende måtte kæmpe med at få has på.

Politiet frygtede, at gerningsmanden havde efterladt en eller flere bomber i bygningen.

Der er ligeledes forlydender om en eksplosion i en nærliggende kiosk.

Ligheder til skoleskyderi i Jokela

Skyderiet i dag minder i høj grad om skoleskyderiet i Jokela i Finland sidste år, hvor en 18-årig mand gik amok på en lille skole og dræbte otte mennesker. Efter massakren begik han selvmord ved at skyde sig selv. Det samme forsøgte den 22-årige mand, der i dag gik amok, dog uden held.

Også i Jokela havde gerningsmanden inden skyderiet lagt billeder ud på Youtube, hvor han poserede med sin pistol.

Tragedien førte til ophedet diskussion om Finlands forholdsvis moderate lovgivning for våbenbesiddelse, der er dog ikke sket nogen betydelige stramninger af våbenloven i kølvandet på den tragedie.