Krimi

Bandekrig: Nu 25 bag tremmer

Siden den 19-årige Osman Nuri Dogan blev skudt og dræbt foran et pizzeria i Brønshøj har krigen mellem rocker-grup-pen Hells Angels og deres støtter AK 81 på den ene side og indvandrer-ban-der på den anden raset. Politiet har oprustet i de belastede områder, men de har stadig ikke haft det store held til at finde de mange skydegale gerningsmænd.

Siden den 14. august har politiet således fået varetægtsfængslet mindst 26 personer, der mere eller mindre kan relateres til en af de to gruppe-ring-er.

Fælles for de 26 fængslede er, at de ikke er blevet taget på fersk gerning i at skyde. De er derimod alle blevet fængslet for ulovlig våbenbesiddelse.

Ove Dahl håber dog, at de mange fund af våben kan føre til opklaring af nogle af de mange skudsager:

"Det er et skridt på vejen. De våben skal sammenlignes med, hvad vi ellers har af spor, og så håber jeg, at der kommer et hit i den sammenhæng," sagde vicepolitiinspektør efter de første seks fængslinger.

Her er en oversigt over de fængslede:

16. september, Blågårds Plads, Nørrebro (2)

Tre unge indvandrere gemmer sig i en baggård. Da politiet kommer stormende forsøger de at flygte, mens de smider en ni mm pistol og en maskinpistol fra sig. To ud af de tre varetægtsfængsles. Den ene er en 19-årig svensk statsborger.

16. september, Frederiksborgvej, Nordvest (3)

Tre unge indvandrere i bil bliver standset af politiet, som finder en ni mm pistol. Ingen af de tre vil kendes ved pistolen, og derfor fængsles de alle tre.

16. september, Nordvest (1)

En indvandrer får besøg af politiet i sit hjem. Her finder politiet en maskinpistol samt en større mængde hash. Manden fængsles den efterfølgende dag i dommervagten.

17. september, Amager (1)

Politiet aflægger en 29-årig rocker et besøg efter de har fået et tip. Det viser sig, at manden er i besiddelse af en Smith & Wesson-pistol

17. september, Randers (2)

To mænd på henholdsvis 22 og 24 år med tilknytning til Hells Angels bliver fængslet efter politiet fandt et oversavet jagtgevær i deres bil. I bilen fandt politiet ligeledes syv haglpatroner og tre baseballbats.

17. september, Risskov, Århus (1)

En mand med forbindelse til Hells Angels blev onsdagfængsletfor at være i besiddelse af en skarpladt pistol. Anholdelsen skete lidt efter klokken tre nær Hells Angels' klubhus på Bryggervangen i Risskov.

20. september, Vesterbro (1)

En 33-årig rocker anholdes med et skarpladt våben i en tatovørbutik på Vesterbro i København. Mande var i forvejen efterlyst fordi han ikke havde mødt op til afsoning af en dom på seks måneder. HA-rockeren er kendt for at have banket Peter Lundin i fængslet.

22. september, Petersmindevej, Odense (8)

Otte mænd med tilknytning til Hells Angels blev fængslet for ulovlig våbenbesiddelse i forbindelse med fund af flere våben på rockerborgen i Odesen. Politiet håber dog senere at kunne forbinde mindst en af dem til weekendens skudepisoder i Odense. Syv af mændene blev fængslet i fire uger, mens den sidste slap med 14 dage.

24. september, Frederikssundvej, Brøndhøj (1)

Et større våbenlager blev fundet i lejligheden. Blandt andet en maskin-pistol, to rifler og panserbrydende ammunition. En mand og kvinde blev anholdt, men kun manden blev fængslet.

24. september, København (1)

En 27-årig mand blev fængslet, da han blev anholdt på Georg Brandes Plads med en 9 mm Walther pistol.

24. september, Sønderjylland (2)

To mænd på 20 og 26 år med forbindelse til Hells Angels bliver varetægtsfængslet i to uger, fordi politiet tager dem i besiddelse af en pistol med lyddæmper, hvilket er et temlig usædvanligt fund i Danmark.

25. september, Nørrebro (2)

To danske mænd fængsles efter våbenfund i en lejlighedpå Nørrebro. Politiet finder blandt andet en maskinpistol og en ni mm Glock pistol. Begge våben med tilhørende magasiner.

29. september, Amager (1)

En mand bliver fængslet i 22 dage, da han bliver taget med en 9 mm pistol i sin bil på Njals Gade i København