Krimi

Black Cobra ikke med i bandekrig

Landets største indvandrerbande, Black Cobra, melder nu klart ud, at gruppen hverken er eller ønsker at være del af den verserende konflikt mellem rockere og indvandrerbander, der har ført til en række skudopgør i København i de se-neste uger, skriver Berlingske Tidende.

Black Cobra bryder tavsheden, fordi gruppen ønsker at dementere spekulatio-ner om, at medlemmer af gruppen skulle have haft konfrontationer med Hells Angels' støttegruppe AK 81, at Black Cobra skulle være i gang med at mobilisere støtter, samt at gruppen overhovedet er en del af striden.

En talsmand for gruppen med kaldenavnet "Cesar" kontaktede i går Berlingske Tidende.

"Vi er ikke en del af denne her konflikt. Og vi kommer heller ikke til at blive det. Vi har ikke noget udestående med nogen," siger Cesar, da Berlingske Tidende møder ham og hans to vagter centralt i København.

"Den er hjernedød. Som sagt, så har vi ikke noget udestående med den ene eller anden part. For at være ærlig, vi ved ikke, hvad grunden til det er. Der er meget sniksnak, og der skrives mange ting. Både i medierne, men også i miljøet. Vi vil bare blandes helt uden om det her. Vores navn skal ikke bruges i den her sammenhæng, bare fordi der er skyderier. Det er så nemt at linke os til de her ting, fordi vi er de eneste udlændinge, der har et kendt navn," siger Cesar.

HA har også meldt ud

Rockergruppen Hells Angels kom i onsdags med en lignende melding, hvor gruppen afviste at være en del af konflikten, men samtidig forsikrede Hells Angels om, at "hvis nogen træder os over tæerne, tramper vi hårdt tilbage".

Black Cobras talsmand siger, at gruppen har været i kontakt med Hells Angels og at rockerne ved, at der ikke er nogen splid mellem de to grupper.

Politiet: Cobra ikke aktiv i konflikt

Hos politiet siger vicepolitiinspektør Jørgen Isalin fra NEC, der overvåger banderne, at Black Cobra tidligere har været i konflikt med andre grupper, men at NEC ikke har set gruppen som aktiv part i den nuværende.

"Jeg tror ikke, de ønsker at blive del af den nuværende konflikt, med mindre de af anden årsag bliver inddraget i det. Men husk, at der skal meget lidt til for at inddrage de her grupper. En enkelt, tilfældig konfrontation mellem to medlemmer fra to grupperinger kan være nok til at drage nye grupper ind i det."

Udmeldingerne fra Black Cobra og Hells Angels i denne uge, får ikke politiet til at slække på presset på grupperne," siger Jørgen Isalin:

"Mange har travlt med at sige, at de ikke er del i konflikten. Vi må håbe, det holder stik. Men uanset hvad parterne siger, holder vi fortsat øje med alle grupper."