Krimi

Politi afviser skud fra AK81

Nye afhøringer af flere vidner er en af de metoder, som Københavns Politi mandag vil bruge i forsøget på at finde de ukendte gerningsmænd, som i går aftes affyrede mindst 11 skud og sårede to unge mænd i Rantzausgade i København.

Samtidig ærgrer politiet sig over kommentarer i pressen om, at skuddene blev affyret af rockere fra AK 81.

"Vi har absolut ingen indikationer på, at det skulle være AK 81," siger efterforskningsleder Poul B. Hansen i Københavns Politi.

Politiet siger, at man ikke kan drage den konklusion, at nedskydningen er endnu et kapitel i opgøret mellem rockerne i AK 81 på den ene side og unge indvandrere med tilknytning til kriminelle miljøer.

Leder efter bil efter skyderi

Skuddene bragede ved 22-tiden mod de to unge, der opholdt sig ved internetcafeen Surf & Play. De blev affyret fra en bil, oplyser Poul B. Hansen. Vidner har beskrevet bilen som enten grå, lysebrun eller hvid.

I formiddag skal teknikere nærmere undersøge cafeen for projektiler, og en række vidner skal igen forhøres af politiet. Det gælder også ofrene, der er henholdsvis 23 og 20 år. Den ene blev ramt i ryggen, mens den anden blev såret i benet. Under de første afhøringer var de ikke i stand til at give mange præcise oplysninger, hvilket kan skyldes den chokerende oplevelse, de har været igennem, lyder det fra politiet.

Flere skudepisoder på kort tid

I første omgang anholdt politiet fire unge på stedet, men de blev senere løsladt.

I den seneste måned er der registreret 14 skudepisoder i hovedstaden - heraf otte på Nørrebro og i Nordvestkvarteret.