Krimi

Bander på strøgtur i Århus

Omkring 125 fra forskellige indvandrer-grupperinger i Århus-området gik i aftes rundt i midtbyen, som svar på Hells Angels' aktion torsdag aften. Med råb som "det er vores by" og mis-hagsytringer mod politiet gik grupper-ne rundt i gaderne i en times tid.

"De kom fra flere kriminelle grupperin-ger i Århus-området, og det var klart et modtræk, til det HA gjorde torsdag aften," siger vagtchefen hos Østjyl-lands Politi. Dermed henviser han til, at omkring 100 medlemmer af Hells Angels gik rundt i midtbyen i fuld "uniform" for at manifestere sig.

Fire personer blev anholdt for gadeuorden i forbindelse med aktionen fredag aften - i øvrigt det samme antal, som blev anholdt i forbindelse med HA's aktion.

"Det er en visen hinanden, at vi er mange, vi store og vi forventer at få respekt. Det, at de kan samle en 125 stykker, er ikke så usædvanligt - for os i hvert fald. I tidligere sammenhæng har de været i stand til at samle temmelig mange, så selvom det er tale om løst knyttede netværk, er der ingen tvivl om, at der er en vis grad af organisering i det, " fortæller politiinspektør Ole Madsen fra Østjyllandspoliti til TV 2 NEWS.