Krimi

Anklager dropper vidne i terrorsag

Det bliver mere og mere overskueligt at være dommer i terrorsagen mod t-shirtfirmaet Fighters+Lovers.

Sagen kort

* I januar 2006 startede Fighters+Lovers salg af t-shirts, hvor en del af overskuddet skulle gå til oprørsgrupperne FARC fra Colombia og palæstinensiske PFLP.

* Firmaet nåede at indsamle 24.982 kroner, inden politiet konfiskerede beløbet. I marts 2006 tiltalte justitsminister Lene Espersen (K) de i alt syv personer efter terrorparagraffen med henvisning til, at de forsøgte at indsamle midler til terrororganisationer.

* I december sidste år blev alle syv frifundet i Københavns Byret. Retten mente det ikke godtgjort, at FARC og PFLP er terrororganisationer.

* Fighters+Lovers har flere gange proklameret, at tøjsalget er ment som en kritik af terrorlovgivningen og EU's og USA's terrorlister. Terrorlisterne indgår dog ikke i selve sagen, da de ikke i sig selv tæller som bevis i en dansk retssal.

Først afviste Østre Landsret anklage-myndighedens ønske om at bruge domme fra det colombianske retssystem til at bevise, at de syv tekstilsælgere fra Fighters+Lovers støttede terror ved indsamle ind til oprørsgruppen FARC.

Og til aften meddelte anklagemyndig-heden så, at et af dets i alt tre vidner trækkes fra sagen. Det drejer sig om en tidligere colombiansk dommer og nuværende professor.

Tilfreds forsvarer

Det oplyser forsvarsadvokat for Fighters+Lovers, Thorkild Høyer.

"Vi er godt tilfredse. Vi har fået afvist en stor del af anklagernes skriftlige materiale, og nu trækker de så et af deres vidner, lyder det fra Thorkild Høyer.

De domme, som landsretten fejede af bordet, var alle over medlemmer af den colombianske oprørsbevægelse FARC. Landsretten mente ikke, at det kunne afvises, at tortur havde været en del af rettergangen, og derfor valgte retten at følge protesterne fra forsvarerne og udelukke dem som mulige beviser.