TV 2-chef er bekymret over dom

Det er en bekymrende udvikling,at anklagemyndigheden i stigende grad er begyndt at gå efter budbringerne frem for de virkelige kriminelle.

Det mener TV 2's nyhedschef, Michael Dyrby, efter dagens dom, hvor tre journalister fra tv-stationen er dømt for overtrædelse af våbenloven, efter de købte en riffel for i et nyhedsindslag at bevise, hvor let det er at købe våben uden tilladelse.

"Historien om, at det er muligt for enhver at købe en riffel via den blå avis og derefter købe patroner på sit bare ansigt, er en væsentlig historie med samfundsmæssig betydning. Med det store antal skydevåben, der er i omløb, er det væsentligt at fokusere på, hvordan de fremskaffes," siger han.

Retten misforstår pointen

Rettens argument for at dømme de tre journalister er, at samme historie sagtens kunne være lavet af en person med et jagttegn, men den vurdering er nyhedschefen langt fra enig i.

Det er jo netop hele pointen, at alle kan købe våben uden at have et jagttegn. Retten har ganske enkelt ikke forstået problemstillingen

Michael Dyrby, nyhedschef på TV 2

"Det er jo netop hele pointen, at alle kan købe våben uden at have et jagttegn. Retten har ganske enkelt ikke forstået problemstillingen," siger Michael Dyrby.

Han understreger samtidig, at det er yderst sjældent, at TV 2 Nyhederne griber til metoden med skjult kamera. Når det sker, er det kun for at dokumentere væsentlige historier, som ikke kan laves på anden vis, og det, mener han, er tilfældet i dette konkrete tilfælde.

Uforsvarligt med gevær i pengeskab

Retten mener samtidig, at TV 2 har opbevaret det indkøbte jagtgevær på en uforsvarlig måde. Våbenet blev indkøbt om aftenen, natten over stod det i et aflåst pengeskab på TV 2, inden det næste morgen blev afleveret til politiet.

"Der er 265.000 registrerede våben i Danmark - ingen kender antallet af uregistrerede våben. At et våben gemt i en pengeboks på TV 2, hvor der ydermere sidder en vagt i receptionen,i en nat skulle udgøre en særlig fare, er helt ubegribeligt for mig," siger Michael Dyrby.

Han vil nu nærlæse dommen, som han overvejer at anke.

"For denne sag er principiel - og forkert," siger han.

Nedenfor kan De se det indslag, som er årsagen til retssagen mod TV 2-journalisterne