19-årig dræbt i ildkamp i Brønshøj

En 19-årig mand blev sent i aftes skudt og dræbt på åben gade i Tingbjerg i Brønshøj ved København under en skudveksling mellem to grupper.

Den 19-årige sad ifølge politiet i selskab med andre på et torv over for pizzeriaet Gonzales på adressen Ruten 6F i Brønshøj, da han blev skudt på og dræbt. En tilkaldt ambulance kunne ikke redde hans liv.

De tekniske undersøgelser fra gerningsstedet viser, at der er blevet affyret mindst 20 skud fra flere våben.

"Der bliver skudt fra mere end et sted, blandt andet med automatvåben, forklarer efterforskningslederen.

Ingen spor efter gerningsmænd

Politiet efterlyste umiddelbart skuddramaet en stationcar, som vidner så i området, men bilens ejer har meldt sig, og han er ikke længere mistænkt i forbindelse med drabet, oplyser efterforskningsleder Peter Steffensen i Københavns Politi.

"Vi aner ikke, om de kom i bil eller til fods eller noget tredje," siger Peter Steffensen.

Mange oprørte mennesker forsamlede sig ved pizzeriaet efter skyderiet kort før midnat.

Undersøger forbindelse til Askerød

Skyderiet kan have forbindelse med et andet skyderi, som fandt sted tirsdag aften i Askerød-bebyggelsen i Hundige, hvor kriminelle bander tilsyneladende fortsatte et indbyrdes opgør.

"Men det er spekulationer, som vi selvfølgelig gør os. Umiddelbart kan vi ikke bekræfte, at der skulle være en sammenhæng," siger Peter Steffensen.

Sent tirsdag aften blev der affyret 11 skud mod en bil, hvis fører vovede sig ind i Askerødbebyggelsen i Hundige. Føreren slap ud af bilen, der brød i brand.

Samme sted var der sidste år skyderier mellem bander fra Black Cobra og den såkaldte borhan-gruppe. Flere af de implicerede er idømt fængselsstraffe og udvisning, mens andre afventer deres sag for retten.