Homoseksuelle jaget vildt i parker

I Ørstedsparken i hjertet af hovedsta-den er der mulighed for mere end frisk naturluft midt i storbyen. Specielt om aftenen og i nattetimerne bruger en del af Københavns homoseksuelle par-kens ro og ly til at møde hinanden.

Men af og til bliver bøsserne jaget vildt, når homofober beslutter sig for at uddele tæsk. Senest gik det galt 23. juli i år, da tre mænd overfaldt en 38-årig homoseksuel, skriver Urban.

Københavns Kommune har den sidste måned registreret 62 tilfælde af 'hate crimes' mod homoseksuelle.

Kommunen er for nylig begyndt at registrere diskrimination og hadeforbrydelser mod homoseksuelle, herunder chikane, overfusninger og overfald.

"Vi ser kun toppen af isbjerget her. Vi tror, at tallet er meget større," siger René Lyngfeldt Skov, fuldmægtig i Københavns Kommune.

Ifølge Landsforbundet for Bøsser og Lesbiske (LBL) stiger volden mod homoseksuelle i disse år.

Ingen officielle tal

Der findes ingen officielle tal for vold mod homoseksuelle i Danmark, men LBL føler sig ud fra samtaler med deres medlemmer sikre på, at kurven stiger.

"København er ved at være en farlig by at færdes i for homoseksuelle," siger Anders Pedersen, medlem af LBL's udvalg mod såkaldte 'hate crimes'.

Politiet har som resultat af voldssager øget patruljering i og omkring Ørstedsparken.

LBL håber, at indsatsen hjælper, men ser ingen tegn på det.

"Situationen er så slem, at vi ikke længere sender medlemmer med kaffe, kondomer samt information om Sikker Sex ind i parken om aftenen. Det kan vi simpelthen ikke," siger Anders Pedersen.

Ønsker bedre seksualundervisning

LBL's idé til en kur mod dansk homofobi er blandt andet en mere omfattende seksualundervisning i skolen. Organisationen håber dermed, at børn og unge vil få et dybere indblik i homoseksuelles tankegang og livsstil.

"Lærebøgerne er for gamle, og undervisningsniveauet svinger enormt. Vi har brug for et holdningsskifte her i landet, og derfor skal danskere opdrages fra barnsben til at være mere forstående frem for homofobiske," siger Anders Pedersen, der desuden langer ud efter danskernes brug af 'uskyldige' homovitser.

Til næste år er København værter for det verdensomspændende World Out Games i København, men LBL frygter, at alt for mange tilrejsende homoseksuelle vil blive udsat for både verbal og fysiske 'hate crimes', skriver Urban.