Bøsser får tæsk i København

Sagesløse bøsser får tæsk og svines til af tilfældigt forbipasserende i de københavnske gader og natteliv. På halvanden måned har hovedstaden oplev-et 62 tilfælde af de såkaldte "hate crimes" mod homoseksuelle.

Det viser tal fra Københavns Kommune, der har taget initiativ til at regi-strere diskriminationsproblemer og hate crimes mod mindretal.

Borgere kan nu anonymt fortælle om alt fra chikane og hærværk til verbale ov-erfusninger og grove overfald på hjem-mesiden registrerdiskrimination.kk.dk.

Siden hjemmesiden gik i luften i slutningen af juni, har kommunen registreret 125 hadeforbrydelser. 62 - eller knap halvdelen - har ramt homoseksuelle. Ofrene er typisk mænd i 20'erne.

"Vi ser kun toppen af isbjerget her. Vi tror, at tallet er meget større," siger René Lyngfeldt Skov, fuldmægtig i Københavns Kommune.

Anmelder sjældent episoder til politiet

Ofrene anmelder kun sjældent de ubehagelige episoder til politiet. I blot 12 af de 62 tilfælde er de forulempede gået videre med sagen.

"Der er for mange, der møder et ikke-venligt politi, der ikke lever op til den åbenhed, man tror på. Politiet har et imageproblem," siger Kenneth Engberg, som er talsmand i Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske.

Det synspunkt deler René Lyngfeldt Skov i Københavns Kommune.

"De undersøgelser, vi har set, viser, at det er for omstændigt at melde hadeforbrydelser til politiet. Ofrene føler ikke rigtigt, at de får noget ud af det. Der er stort set ikke faldet nogle domme, der har med paragraffen om hadeforbrydelser at gøre."

Ingen planer om at udbrede registreringer

Kommunernes Landsforening har ingen planer om at udbrede registreringerne af hadeforbrydelser til resten af landet, men følger det københavnske hjemmesideprojekt med opmærksomhed.