Krimi

Kultmorder fortsat bag tremmer

Der bliver ingen prøveløsladelse for kvinde i USA, som var en del af den morderiske Charles Manson-kult.

Susan Atkins havde ansøgt om prøveløs-ladelse, da hun lider af en uhelbrede-lig hjernesvulst. Under høringen argu-menterede anklagemyndigheden for, at en løsladelse af Atkins ville være en "fornærmelse" mod retssikkerheden. Atkins er blandt andet dømt for mordet på skuespillerinden Sharon Tate i 1969. Tate var gravid i ottende måned, da Atkins sammen med andre kultmedlem-mer brød ind i hendes hus og dræbte hende og fire andre med knivstik.

Bad for sit ufødte barn

Senere forklarede Atkins, at hun havde stukket Tate, der var gift med filminstruktøren Roman Polanski, fordi, "hun var træt af hendes klynkeri og konstante bønner for sit ufødte barns liv". Derefter skrev Atkins ordet "svin" i Tates blod på hoveddøren.

Manson-kulten, forsøgte blandt andet gennem drab at fremkalde raceuroligheder. Atkins blev oprindeligt idømt dødsstraf, som senere blev ændret til livsvarigt fængsel.