Krimi

Mishandlet hund undgår sin bøddel

Den mishandlede schæferhund fra Hvid-ovre ser ud til at slippe for sin hun-de-bøddel. Længe var der tvivl om, hvor-vidt lovgivningen tillod politiet at beslaglægge hunden, men nu mener juristerne hos Københavns Vestegns Politi at have tingene på Plads.

"Vi vil bruge retsplejelovens regler om beslaglæggelse af beviser. For nu skal hunden først undersøges grundigt af dyrlæger, for at få et overblik over, hvilke skader den har. Så vi har bedt retten om at beramme et rets-møde," siger politiadvokat Bente Thejlade til Ritzau.

Slæbte hunden hen ad jorden

Politiet blev blandet ind i sagen, da chokerede vidner mandag aften så en 38-årig mand trække hunden efter sin cykel. Dyret var tilsyneladende så udmattet, at det ikke kunne gå mere. Det fik ejeren til både at sparke hunden og kaste den ned i jorden. Ifølge Københavns Vestegns Politi var der et blodspor på 300 meter af cykelstien, hvor manden havde trukket hunden efter sig.

Bøddel ejer ikke hunden

Efterfølgende beslaglagde politiet hunden, men den 38-årige mand protesterede og ville have sagen for retten. I mellemtiden er der dog opstået tvivl om, hvorvidt den 38-årige overhovedet kan gøre krav på hunden.

"Det er en anden person, der står registreret som ejer," siger Bente Thejlade.

Den del af sagen er dog ikke endelig afklaret, da politiet ikke har haft kontakt til den person, der står anført som ejer i hunderegistret. Men hvis hunden har en anden ejer, så er det næppe sandsynligt, at dyret ender hos den 38-årige.

"Hvis han ikke ejer den, så kan han jo ikke gøre krav på den," siger Bente Thejlade.

Vakt opsigt på Christiansborg

Sagen har vagt opsigt helt ind bag Christiansborgs mure, hvor politikerne har stået i kø for at forlange lovændringer. I første omgang herskede der nemlig tvivl om, hvorvidt man kunne finde hjemmel i lovgivningen til at fjerne hunden fra manden.

Vestegnens Politi vil nu løse problem-et ved at behandle den som bevismate-riale og beslaglægge den efter de samme regler, som var den et mordvåben eller en computer.

Dyr kan konfiskeres

Men Bente Thejlade mener også, at loven tillader politiet at beholde hunden, hvis der er frygt for, at den vil lide overlast, hvis den kom tilbage til ejeren.

"Jeg har set eksempler på, at man har beslaglagt dyr med henblik på at få dem konfiskeret," siger hun.

Konfiskation skal ske ved dom efter en retssag. Men retten kan inden selve sagen give politiet mulighed for at beholde dyret, hvis der er grund til at antage, at hunden skal konfiskeres.