Krimi

Våbenlager gav fem års fængsel

Ikke under fem års fængsel lød kravet fra anklageren i en sag, hvor to unge mænd skulle dømmes for at have gemt et våben- og narkolager i en elevatorskakt på Amager.

Anklageren fik sin vilje, for Nagid El Boumassaoudi og Navid Vafadarafshar fik hver netop fem år bag tremmer, da dommen faldt i eftermiddag.

Begge de dømte ankede dommen, selv om Nagid erkendte, at det var hans våben, der var pakket i plastikposer i skakten, der i øvrigt lå i naboejendommen til hans lejlighed.

Narko, våben og sprængstoffer

Lageret kom for dagen efter et tip til politiet, der kørte ud til elevatoren og fandt en maskinpistol, tre pistoler med magasiner og lyddæmpere, 483 gram formbart sprængstof, tre detonatorer samt en mobiltelefon, som der var sat ledninger i, så den kunne bruges til at udløse bomben.

I skakten lå også 336 gram heroin og 298 gram kokain og et fotografi, hvor en gruppe unge mænd poserede med de mange våben. En af mændene på billedet var Navid Vafadarafshar.

Trak på skuldrene af dommen

Ud over fængselsdommene blev Navid også udvist til Iran. Den del af dommen blev dog gjort betinget med en løbetid på to år.

Begge de dømte tog dommen med sindsro. Efter dommerens "thi kendes for ret" hilste de med skuldertræk og håndtryk på de otte-ti fremmødte venner, før de igen blev ført bort af betjente til de ventende arrestceller.