Krimi

Nyt narko lovligt i Danmark

Et nyt narkotisk stof har ramt Danmark. Stoffet, der hedder mephedron, har allerede kostet en ung mand livet, men alligevel er stoffet helt lovligt, og det kan købes over internettet.

Det er stærkt bekymrende, mener misbrugskonsulent Henrik Rindom, som opfordrer sundhedsministeren til at skride ind.

"Det har den meget kedelige konsekvens, at det kan købes over nettet, uden at det får nogen retslige konsekvenser," siger han til TV 2.

"Så derfor bør der lyde en stærk opfordring til vores sundhedsminister om hurtigst muligt at få sat det arbejde i gang, der kan gøre, at stoffet bliver forbudt."

Mephedron er et syntetisk stof, der i sin virkning kan sammenlignes med amfetamin, men dets voldsomme virkning kan give krampelignende tilstande, og det kan i yderste konsekvens være dødeligt.

Forældre står sammen i kamp

I Ullerslev på Fyn mistede en ung mand således for halvanden måned siden livet, efter han havde taget mephedron. Det har nu fået forældrene til at gå sammen i kampen mod stoffer. I går stiftede de foreningen 'Forældres kamp mod stoffer' under overskriften 'Det skal være sejt at sige nej'.

"Stoffer er blevet et generelt stort problem her. Vi har fundet ud af, at det florerer meget på vores skoler," siger initiativtager Tonny Hansen om baggrunden for stiftelsen.

"Hvis forældrene slår hovederne sammen og løfter i flok, så er jeg stensikker på, at vi også godt kan komme en del til bund i det her," siger han.