Krimi

Fans vil sige undskyld

Siden sortklædte fans af FCK kastede romerlys mod Brøndbys familietribune, har fans fra resten af landet fordømt københavnerne. De mener nemlig, at FCK'ernes opførsel vil få konsekvenser for friheden på tribunerne fremover:

"Det koster altså ikke noget at tænke sig om, heller ikke i København. Det var med fuldt overlæg og koordineret, at de blev kastet ned på nedre tribune, det er fakta. Og så er det fandeme ikke specielt svært at regne ud, at de kan ramme folk," skriver Hansen fra AGF-gruppen Nýsir på fan-debatsiden fanatikos.dk.

Vil sige undskyld til fodbold-Danmark

På siden fremgår det også, at majo-riteten af FCK-fansene er kede af, at deres romerlysshow udviklede sig så uheldigt:

"Der er ingen undskyldninger for dårlig håndtering af lys, og det er lige meget hvilken klub eller fraktion man tilhører," skriverFanTazY fra Urban Boys, der spillede en central rolle i romerlysaktionen.

Nu er den værste vrede dog ved at have lagt sig i provinsen, og man taler nu om at give en kollektiv undskyldning til fodbold-Danmark.

"Hold lys på tribunerne"

Fans fra Viborg, OB, AGF, Esbjerg og AaB synes enige om, at en form for undskyldning skal komme via en koordineret banner-aktion:

Kenny fra Viborg Fanatikos foreslår ordlyden:

"Hold lys og mentalitet på tribunerne! - Danmarks Ultras"

B(ob) fra Odense foreslår:

"Vores passion skal ikke ramme uskyldige."

Vil aflyse FCK's bronzefest

Et tidligere medlem af Urban Crew mener dog ikke, at en banner-aktion er nok fra FCK's side. Han er tilsyneladende så ked af det uheldige optrin, at han helt vil aflyse FCK's bronzefest og udeblive fra den stemnings-tribune, som formentlig bliver taget fra dem fra næste sæson:

"Faktisk burde man sløjfe søndagens "bronzefest" og blive væk, samt efterlade banneret:

"Vi kommer ikke i dag.. Der er noget vi hellere må få snakket om," skriver debattøreren Sibs.

Det forslag møder stor opbakning hos fans fra de øvrige klubber, der dog tvivler på at FCK-fansene kan få det gennemført.

Brøndby stadig bitre

I Brøndby er bitterheden over romerlys-kastene stadig så stor, at de uofficielle grupper ikke vil deltage i aktionen. Krimi.tv2.dk erfarer, at den styrende gruppe på Faxe-tribunen Alpha ikke vil støtte op, da man i Brøndby ikke vil hæfte for FCK'ernes fejl.