Krimi

Fire for retten i Brabrand--kup

Fire sigtede i millionkuppet fra Danske Banks fordelingscentral i Brabrand den 27. december sidste år skal i dag for retten.

Sagen kort

Torsdag den 27. december sidste år brager en Toyota Hilux kl. 08.08 gennem hegnet til Danske Banks fordelings-central på Edwin Rahrs Vej 40

Tre maskerede tyve breder et lagen ud og pakker 20 banktasker med i alt 26,7 millioner kroner. Bankens personale forskanser sig indendøre

På under et minut forsvinder tyvene med byttet ind i en sølvfarvet Audi A4 stationcar med chauffør

Flugtbilen efterlades på en skovvej i Jeksendalen og viser sig senere at være stjålet tilbage i oktober fra en forhandler i Sulsted i Nordjylland. Toyotaen er stjålet i Århus et par dage før kuppet

I januar bliver en 39-årig mand anholdt og fængslet i sagen. Han er siden løsladt, men fortsat sigtet for medvirken til kuppet

14. marts anholder politiet yderligere 10 danske mænd i alderen 20-33 år og sigter dem i sagen. Seks bliver anholdt i Århus-området, mens de fire formodede hovedmænd bliver anholdt på det firestjernede hotel Ametyst i Prag.

To er foreløbigt fængslet. I dag skal en dommer tage stilling til, om de fire århusianere fra Prag også skal fængsles

De fire danske mænd har siddet fængslet i Prag siden den 14. marts, hvor de tjekkiske myndigheder anholdt firkløveret på foranledning af dansk politi.

De fire fra Prag ankom til Danmark i går og fremstilles i dag klokken 9.30 i retten i Århus.

Pengene mangler stadig

Millionerne fra kuppet er fortsat forsvundet. Ved anholdelsen i Prag havde de fire danskere mindre beløb i Euro, thailandske baht og kroner på sig, men ifølge vicepolitiinspektør Jørn Andersen fra Østjyllands Politi var der langt fra tale om millioner.

De sigtede er alle gamle kendinge af politiet fra Århus-området. Trods spekulationer i pressen om udenlandske gerningsmænd fattede politiet hurtigt interesse for gruppen, og allerede dagen efter kuppet blev flere af de nu sigtede tilbageholdt og tjekket i Hamburg, hvorfra de skulle videre til Thailand.

De havde ingen bagage, men hver mand havde tegnedrengen proppet med store sedler i størrelsesordenen 50.000 kroner.

Levede et liv i luksus

Efter tjekket valgte nogle at drage hjem igen, mens andre fortsatte rejsen til Thailand. Alle blev de flugt nøje af politiets efterforskere, mens flere af de sigtede levede et luksusliv på femstjernede hoteller i Thailand.

Først to en halv måned efter kuppet følte politiet sig sikre nok til at skride til handling.