Faderhus afviste incest som dæmoni

En mistanke om incest blandt Fader-husets medlemmer blev afvist af leder Ruth Evensen. Ifølge hende var for-klaringen, at det formodede offer, et treårigt barn, var blevet besat af en dæmon. Det fortæller flere kilder til DR 21 SØNDAG.

For tre år siden henvendte et medlem af Faderhuset sig til ledelsen i fri-kirken, fordi hendes treårige datter havde fortalt, at hendes far havde stukket en pind op i hendes numse. Evensen afviste sagen som opspind, og først nu tre år efter er faren politi-anmeldt for incest.

... det lyder absurd at sige, at vi ikke gjorde noget, men det gjorde vi ikke, og det skammer jeg mig over i dag.

Lidia Hesselberg

"Barnet fortalte, hvad overgrebene gik ud på. At det var faren, der havde puttet ting op i hende," siger et tidligere medlem af Faderhusets ledelse, Lidia Hesselberg, til 21 SØNDAG.

Hendes historie bliver understøttet af Lotte Christiansen, der er terapeut, og som har været i kontakt med den pågældende familie.

"Når et treårigt barn fortæller sin mor, at manden putter en pind op i hendes numse, så er der nogle alarmklokker, der bliver tændt. Så er man øjeblikkelig nødt til at tage affære og få det undersøgt til bunds," siger Lotte Christiansen.

Men sagen blev ikke undersøgt til bunds. Ifølge Lidia Hesselberg blev den mistænkte far afhørt af Ruth Evensen og Faderhusets ledelse. Konklusionen var, at barnet var blevet besat af en dæmon, og at faren var uskyldig.

"Jeg kæmpede meget med det, men jeg tænkte, at Ruth kan se det bedre, end vi kan. Og det lyder absurd at sige, at vi ikke gjorde noget, men det gjorde vi ikke, og det skammer jeg mig over i dag," siger Lidia Hesselberg til 21 SØNDAG.