Krimi

Ikke racisme bag avisbuds død

Det var ikke et racistisk motiveret overfald, der førte til 16-årige Be-nis Deniz Uzuns død, da han onsdag før påske blev overfaldet af tre drenge i Polensgade på Amager. Det motiv har ellers optrådt flere steder i diverse overskrifter, og det har også fået flere politikere til at henvende sig til drabschef Ove Dahl i Københavns Politi.

"Der er ikke noget i den her sag, der tyder på nogen form for racisme. Det er umotiveret meningsløs vold. Vold for voldens skyld," siger Ove Dahl til Ritzau.

Drabschefen kan også afkræfte rygter om, at de tre, som er fængslet for det dødelige overfald, har været medlem af nogen bande.

"Hvad glor du på?"

Benis Deniz Uzun blev slået bevidstløs, da han var ude på sin avisrute i Polensgade. Vidner har forklaret, at to mænd steg ud af en bil og spurgte drengen "hvad glor du på?" før de slog ham bevidstløs.

Straks efter overfaldet satte politiet alt disponibelt mandskab ind i jagten på bilen, og det lykkedes hurtigt at anholde de tre unge i nærheden af Polensgade. De er alle tre særdeles godt kendt af politiet. Så godt, at politiet tidligere onsdag havde bedt de sociale myndigheder gribe ind over for de to yngste, oplyser Københavns Politi. Men inden det kunne ske, overfaldt de altså det sagesløse avisbud.

Et enkelt dødeligt slag

Det var et enkelt slag med en kølle mod hovedet, der kostede Deniz livet. I første omgang blev han erklæret for hjernedød og om aftenen Skærtorsdag gav også hans 16-årige hjerte op, uden der blev slukket for den respirator, som havde holdt ham kunstigt i live.

Ifølge Ove Dahl lyder sigtelsen mod de tre varetægtsfængslede på vold med døden til følge.