Krimi

Identitetstyve brød ind 177 gange

I ly af computerskærmen lykkedes det såkaldte identitetstyve at bryde ind i danskernes bankkonti 177 gange sidste år, viser en opgørelse fra Finansrådet.

Samlet set førte det til et tab på ca. 3,2 millioner kroner, skriver Politiken.

"Det har heldigvis været sådan, at der slet ikke var nogen hændelser indtil midten af 2006. Men derfra startede de første målrettede angreb mod danske netbanker," siger underdirektør i Finansrådet Tina Füssel til Politiken.

Indbrud i netbanker sker som regel, når mennesker modtager falske e-mail, der udgiver sig for at være fra banken og prøver at lokke oplysninger ud af ofret.

I en kommende årsrapport fra DK-CERT, som overvåger it-sikkerheden i Danmark, sætter firmaet for første gang fokus på identitetstyveri i Danmark.

Frygter flere identitetstyverier

Fænomenet består i, at en svindler misbruger en anden persons identitet til at begå ulovligheder, som f.eks. at bestille produkter i offerets navn eller i værste fald begå indbrud i offerets netbank.

"Jeg frygter, at vi kommer til at se mange flere sager med identitetstyveri i 2008, bl.a. fordi flere og flere frivilligt blotter deres identitet på internettet, som f.eks. på sociale netværk som Myspace og Facebook," siger Shehzad Ahmad, leder af virksomheden DK-CERT, som bistår Undervisningsministeriet, til Politiken.