Krimi

Politiet ændrer taktik på Nørrebro

Københavns Politi indskrænker nu sin egen handlefrihed på Nørrebro i København.

I jagten på ulovlige våben må hundepatruljer og grupper af betjente ikke længere visitere personer.

Det sker - ifølge en e-mail som TV 2 NYHEDERNE er i besiddelse af - af frygt for at provokere de unge yderligere.

Beslutningen om at indskrænke kontrollen møder kritik fra både politikere og betjente.

"Konsekvensen af vores resolutte indgriben har afstedkommet, at gruppepatruljer og hundevogne virker som en rød klud på de unge. Derfor skal patruljerne fra Beredskabssektion og Hundepatruljen, indtil videre, ikke foretage visitationer i området omkring Blågårds Plads og Folkets Park," skriver vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Claus Olsen, til sine kolleger.

"Jeg har forståelse for de frustrationer, som dette kan give anledning til, i forhold til det flotte reelle politiarbejde, der er udført i området nu," skriver Claus Olsen i e-mailen.

Kritik fra egne rækker

Beslutningen om at indskrænke kontrollen møder kritik fra både politikere og betjente.

Formand i Københavns Politiforening, Claus Oxholm, forstår ikkke beslutningen:

"Det synes jeg er hovedrystende. Jeg kan godt forstå, at kolleger tager sig til hovedet og tænker "hvad er det her for noget, hvorfor skal vi ligge underfor, at der er nogen lidt uheldige personer, som vælger at klage over politiet og så vælger man at agere ud fra det"," siger Claus Oxholm, formand for Politiforbundet i København.

Peter Skaarup, Retsordfører for Dansk Folkeparti, siger:

"Vi mener ikke, at politiet provokerer. Vi mener faktisk, at det er de unge, der provokerer. Det er de unge, der gerne vil dirigere, hvad der foregår, og det skal de ikke have lov til."