Krimi

Unge fik en opsang på lukket møde

Et hemmeligt møde og en opsang kan være opskriften på, hvorfor uroen i det indre København i nat ikke var nær så omfattende som tidligere nætter, oplyser P4 København.

Politiet i København roser i dag Fædregruppen på Nørrebro for at have dysset de unge ned, så der ikke var nær så meget ballade som tidligere.

Det viser sig nemlig, at Fædregruppen ikke kun var på gaden for at tale med de unge, men i går også afholdt et hemmeligt møde i gruppens lokaler på Nørrebro med de unge.

Fik også opsang

Ifølge Formand for Fædregruppen, Khalid Alsubeihi, så er den vigtigste årsag til balladen stadig politiets alt for hårdhændede metoder i visitationszonerne, som er indført for at komme knivstikkeri til livs.

Men på mødet fik ballademagerne en opsang, siger Khalid Alsubeihi:

"Vi har jo selvfølgelig forklaret de unge, at vi forstår deres vrede, vi forstår deres frustrationer. Men det er ikke den rigtige måde for dem at komme frem med deres budskab, og hvis de gerne vil høres, så må de benytte sig af de lovlige midler der er, enten ved at gå og demonstrere eller deltage i debatten," siger formanden til P4 København.

Hvis de gerne vil høres, så må de benytte sig af de lovlige midler der er, enten ved at gå og demonstrere eller deltage i debatten

Khalid Alsubeihi

I eftermiddag klokken 15 afholder den islamisk organisation Hizbut-ut-Tahrir en demonstration vendt mod genoptrykket af Muhammed-tegningerne med udgangspunkt i Nørrebro Station, og her kan urolighederne blusse op igen, frygter Fædregruppen.

"Vi ved ikke, hvordan det vil udvikle sig efter demonstrationen. Vi gør alt hvad vi kan for at dæmpe dem ned og benytte sig af lovlige midler. Vi håber, at der ikke kommer yderligere voldlige handlinger," siger Khalid Alsubeihi.