Krimi

110 påsatte brande i hele landet

Danmark var i nat ramt af 110 påsatte brande, som politi og brandvæsen måtte rykke ud til. Det viser en rundringning til landets politikredse, som jp.dk har foretaget.

Værst gik det ud over Værebro Skole i Bagsværd, som der blev stukket ild til ved 23-tiden. I dag er halvdelen af skolen brændt ned.

På Rådhuset i Ballerup blev der smad-ret ruder og smidt molotovcocktails ind ad vinduerne, men heldigvis fik ilden ikke fat - sandsynligvis pga. bygningens sprinkleranlæg.

Også på Magistervejens Skole i Københavns Nordvest-kvarter forsøgte urostiftere at kaste molotovcocktails ind ad vinduerne, men heller ikke her udviklede ilden sig.

Urolighederne begyndte næsten samtidig i går ved 22-tiden og var spredt ud over hele landet. Politiet arbej­der ud fra en teori om, at indvandrer­grupper spredte optøjerne via sms.

Seks unge mellem 15 og 18 år bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør, oplyser Københavns Politi. Ti personer blev anholdt.

I landets uroramte politikredse fortæller politiet til jp.dk, at det er unge personer, der blev set på gerningsstederne.