Krimi

Mangler beviser i bladtegner-sag

De tre personer, som i nat blev anholdt og sigtet for planer om drabsforsøg på Jyllands-Postens bladtegner Kurt Westergaard, vil ikke blive fremstillet for en dommer.

En vil blive løsladt, mens de to andre vil blive krævet udvist af Danmark, fordi de anses for at være en trussel for statens sikkerhed.

En af de anholdte er en 40-årig dansker med marokkansk oprindelse. Han er i øjeblikket ved at blive afhørt, og bagefter vil han med al sandsynlighed blive løsladt.

Men Politiets Efterretningstjeneste oplyser i en pressemeddelelse, at efterretningstjenesten i den kommende tid vil holde nøje øje med manden.

De to, der står til udvisning, er begge tunesiske statsborgere. Ind til de kan udvises, tilbageholdes de på baggrund af udlændingeloven.

Mangler beviser i sagen

Der er ikke grundlag for en straffesag mod de tre anholdte, fordi tjenesten greb så tidligt ind i sagen, at den ikke har tilstrækkelige beviser til at køre en sag.

PET forklarede tidligere på dagen den tidlige indgriben med, at man ikke ville løbe en unødig risiko i forhold til Kurt Westergaards sikkerhed.