Krimi

Racistisk graffiti ved påsat brand

Det er med stor sandsynlighed racis-tiske motiver, der ligger bag en påsat brand i en villa på Toftegaardsvej i Aalestrup fredag aften, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

På væggene i villaens stue, hvor fami-lien Özkan bor, havde brandstifteren spraymalet væggene med sort maling. Ifølge Løgstør Politi er der tale om racistiske udtalelser. "Vi ønsker ikke at sige præcis, hvad der stod, da det er et vigtigt spor i efterforsknin-gen," siger kriminalassistent ved Løgstør Politi, Niels Jørgen Andersen, til folkebladet.

"Lige nu er det kun os og gerningsmanden, der kender ordlyden, men jeg kan bekræfte, at der var tale om racistiske bemærkninger," siger han.

Politiet leder efter tekniske beviser

Brandstifteren kom ind ved at sparke en dør til kælderen ind. I dag eller i morgen skal politiets teknikere se nærmere på stedet. Villaen er derfor afspærret for at sikre vigtige spor.

Det var en af de frivillige brandmænd fra Aalestrup Brandvæsen, der ved et tilfælde opdagede branden fredag og slog alarm. Villaen ligger øde i et industrikvarter, og lukningsarbejdet tog seks timer.

Der var ingen hjemme, da branden brød ud.