Hestemedicin forbydes som narko

De euforiserende stoffer ketamin og methylon forbydes med virkning fra i morgen. Fremover må stofferne kun brug-es i medicinsk eller videnskabeligt øjemed. Det skriver JydskeVestkysten.

Baggrunden er, at det indebærer en al-vorlig sundhedsrisiko at bruge stof-ferne, oplyser Sundhedsministeriet.

Ketamin, som bruges som bedøvelsesmedi-kament til heste og andre større dyr, er begyndt at brede sig som rusmiddel blandt unge i fest- og misbrugsmil-jøer, der ganske lovligt kunne indtage stoffet, da det ikke var forbudt.

"De to stoffer giver en alvorlig sundhedsmæssig risiko - både for den, der bruger dem og for omgivelserne. Når vi opdager, at den slags stoffer pludselig får fodfæste på dansk grund, skal de selvfølgelig omgående forbydes," siger sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) til avisen.

Ketamin kan ifølge Sundhedsstyrelsen forårsage psykiske komplikationer og alvorlige forgiftninger. Det samme gælder for methylon, der desuden kan gøre folk voldelige.