Krimi

Politiet beder befolkningen hjælpe

"Tag et ekstra kig på naboens bil og se efter skader på højre side af fron-ten."

Sådan lyder opfordringen fra Køben-havns Politi efter weekendens dødsulyk-ke på H.C. Ørstedsvej. Selv om flugt-bilen muligvis var en taxi, understre-ger den centrale efterforskningsleder, Niels Bogs-Grarup, at alle sølvgrå bil-er er i søgelyset.

Politiet får mange henvendelser fra offentligheden, men vil gerne tale med flere øjenvidner til episoden, der fandt sted klokken 04.40 i går morges.

Blandt andet mangler politiet at høre fra førerne af en lys kassevogn og en blå VW Golf samt en yngre pige, som gik på fortovet ved H.C. Ørstedsvej, mens ulykken skete.

De københavnske taxichauffører intensiverede lørdag indsatsen for at finde føreren, hvis denne skulle vise sig at være en taxichauffør. Der kører godt 2000 taxier i Storkøbenhavn, og ifølge formanden for Dansk Taxi Råd, John Lindbom vil chaufføren ikke kunne gemme sig ret længe.

Chaufføren var ifølge vidner af anden etnisk baggrund end dansk og kørte efter ulykken til venstre ad Åboulevarden i høj fart. En 25-årig mand blev dræbt på stedet, mens hans jævnaldrende kammerat døde af sine kvæstelser op af lørdagen.