Krimi

Terrorsigtede filmet med bombe

Politiets Efterretningstjeneste har filmet to af de i alt tre sigtede i terrorsagen fra Glasvej i Københavns nordvestkvarter på fersk gerning.

Ifølge TV 2 NYHEDERNES oplysninger hav-de PET gennem længere tid overvåget de terrormistænkte med skjulte kameraer i lejligheden på Glasvej 8 - på den måde har PET nu optagelser af den 21-årige AT fra Avedøre og den nu 22-årige HK, mens de sidder ved et sofabord i lej-ligheden og fremstiller TATP. Spræng-stoffet blev efterfølgende fundet i lejligheden ved ransagningen i starten af september sidste år.

Naboer fortæller desuden, at de sigtede prøvesprængte en tændsats i opgangen på Glasvej.

Kameraerne var installeret i samtlige af lejlighedens rum under en hemmelig ransagning i sommers.

"Død over Amerika - jihad, jihad"

I lejligheden blev der også fundet syv mobiltelefoner og 50 taletidskort, erfarer TV 2 NYHEDERNE.

På mobiltelefonerne lå optagelser af de to mænd, der iført muslimsk hovedbeklædning råber "død over Amerika - jihad, jihad," til mobiltelefonens kamera.

På telefonerne blev der desuden også fundet en række optagelser fra terrorangrebet på World Trade Center i New York i USA i september 2001 samt helteportrætter af de 19 flykaprere.

Hverken Københavns Politi, Anklagemyndigheden eller forsvarerne ønsker at kommentere TV 2 NYHEDERNES oplysninger. De to mænd skal i morgen fremstilles for en dommer ved retten på Frederiksberg, hvor det vil blive afgjort, om de fortsat skal sidde varetægtsfængslet i isolation.