Krimi

Frygter tavshed om nattens drab

Efter nattens dødbringende skyderi på Nørrebro gjorde Københavns Politi her til morgen klar til at afhøre de involverede. Men vicepolitiinspektør Ove Dahl ved ikke, hvor stor lyst de har til overhovedet at forklare sig.

"Vi må formode, at der er tale om et opgør i kriminelle kredse. Hvis de selv er involveret i noget kriminelt, så er det ikke sikkert, at de har den store lyst til at sige noget," siger han.

En 21-årig mand blev dræbt af skud i en bil sent i går på Mimersgade.

En anden mand i bilen blev ramt i maven og brystet, men overlevede.

Den overlevende er blevet afhørt at politiet, og skal genafhøres senere i dag.

"Ved tidligere episoder har de ikke haft lyst til at udtale sig, men denne gang er der en af deres kammerater som er blevet dræbt, så det kan være, at de vil udtale sig denne gang," siger Ove Dahl.

Umiddelbart er det den sårede kammerat og chaufføren i bilen, der kørte de kvæstede til Rigshospitalet, som politiet vil afhøre. Men også fire andre venner, der senere på natten blev anholdt, da de kørte rundt ved Rigshospitalet, kan måske kaste lyse over baggrunden for skyderiet. De havde en pistol i bilen og den ene bar en skudsikker vest.

Politiet vil senere i dag tage stilling til, om de fire skal fremstilles i grundlovsforhør sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Hvad der skete i Mimersgade var endnu torsdag morgen uklart. Bilen blev ramt af seks-syv skud, og politiet kunne følge sporet af tabt olie og kølervæske helt frem til Rigshospitalet.

Politiet kan endnu ikke sige, om skyderiet i København kan kædes sammen med det voldsomme skyderi i Taastrup, hvor der tirsdag aften blev affyret 75 skud mod en boligblok.

Umiddelbart efterlyser efterforskerne vidner, der har kan fortælle mere om en lys taxi, der holdt med katastrofeblinket tændt på hjørnet af Rådmandsgade og Mimersgade helt frem til, der blev skudt. Bilen var bemærkelsesværdig, fordi den havde lysbroen med taxiskiltet på langs ad bilen og ikke på tværs, som det ellers er normalt.