Krimi

21-årig død efter skyderi

En 21-årig mand døde i nat på Rigshos-pitalet, efter at han tidligere på af-tenen blev skudt i hovedet på Nørrebro i København. Manden sad i en bil i Mimersgade sammen med fire kammerater, da der blev skudt mod bilen.

Den 21-årige blev ramt i hovedet gen-nem en siderude, mens en af hans kamme-rater blev ramt i maven og i brystet af to skud, der blev affyret gennem forruden. Kammeraterne kørte selv de to sårede til Rigshospitalet. Her duk-kede senere en bil op med tre-fire mænd iført skudsikre veste, og politi-et fandt senere en pistol i deres bil.

Politiet mener, at det var et "beskytterhold", der var blevet tilkaldt fra bilen med de sårede.

Både "beskytterholdet" og de tre uskadte i den beskudte bil blev tilbageholdt og bragt til afhøring på Station Bellahøj.

"De personer, der iført skudsikre veste kom ud til Rigshospitalet, vil blive fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for ulovlig våbenbesiddelse," siger den centrale leder af efterforskningen, Niels Bogs-Grarup.

Hvad der skete i Mimersgade var endnu tidligt torsdag morgen uklart. Bilen blev ramt af seks-syv skud, men ifølge politiet kan der have været tale om en regulær ildkamp mellem dem i bilen og nogle andre.

"Det kan jo være, at de fem i bilen var i Mimersgade for at mødes med nogen i en eller anden anledning," siger Niels Bogs-Grarup, der dog ikke vil tale om bandeopgør.

"Vi har ingen holdepunkter for at sige, at der er tale om et bandeopgør eller for, at der er en forbindelse til det, der skete i Taastrup, selv om vi naturligvis er opmærksomme på, hvad der er sket," fortsætter han med en henvisning til de 75 skud, der tirsdag aften blev affyret mod en boligblok.

Skyderiet fandt sted ved halvét-tiden, og politiet vil meget gerne i kontakt med folk, som måtte have set noget.