Krimi

Politi uden spor efter 75 skud

Politiet på Københavns vestegn var i eftermiddag ikke kommet nærmere gerningsmændene til et voldsomt skyderi i går aftes i Taastrup.

Politiet er derfor fortsat særdeles lydhøre over for henvendelser fra offentligheden, siger lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Carsten Jansson i Københavns Vestegns Politi.

"Vi forsøger at stykke brikkerne sammen," siger Carsten Jansson.

75 skud affyret

Der blev affyret cirka 75 skud, og de gik gennem døre og vinduer i flere lejligheder i boligblokken på Taastrupgårdsvej 11-19. Også fem biler blev ramt. Angriberne, der kom kørende i flere biler, brugte mindst tre forskellige våben, viser de foreløbige undersøgelser. Politiet betegner det som et mirakel, at ingen mennesker blev såret.

"Vi er ikke i tvivl om, at der er tale om en form for bandeopgør, men vi kan kun gisne om, hvad det skyldes. Om det er narko, penge eller andre årsager," siger Carsten Jansson.

Betjentene forsøger nu at finde frem til de beboere, som kan tænkes at have været mål for gruppen, der affyrede de mange skud cirka klokken 20.50 i går aftes.

Tredje aften med skud

Det var tredje aften i træk, at Københavns Vestegns Politi måtte rykke ud til skyderi. Søndag aften blev en mand skudt i bagdelen, da han blev overfaldet af et tæskehold, og mandag aften blev der affyret 14 skud fra en maskinpistol mod en ejendom, som tilhører viceborgmesteren i Høje Taastrup. I denne sag blev en 34-årig mand senere tirsdag varetægtsfængslet. Politiet mener, at skuddene var tiltænkt viceborgmesterens søn.