75 skud løsnet ved bandeopgør

Der blev løsnet ikke mindre end 75 skud ved skudepisoden i Taastrup i aftes.

Ingen personer blev ramt af skuddene, men en kvinde måtte på hospitalet efter at være blevet ramt af glasskår. Adskillige af skuddene ramte vinduer, døre og karme på flere etager i bolig-blokken på Taastrupgårdsvej 11-19.

Det er tredje aften i træk med skud-episoder i området. Politiet mener, at der efter alt at dømme er tale om et bandeopgør. Men politiet beder om hjælp fra offentligheden.

"Hvis der er nogen, der ved noget, eller som har set noget, er vi meget lydhøre," siger lederen af efterforskningen, vicepolitiinspektør Carsten Jansson i Københavns Vestegns Politi.

I alt fik fem-seks lejligheder skud gennem vinduer eller døre. Desuden blev fem biler ramt af skud.

Klokken var omkring 20.50 tirsdag aften, da flere gerningsmænd kom kørende ind på parkeringspladsen foran blokken i op til fem biler. Kort efter brød helvede løs, og politiet havde midt på natten fundet 75 patronhylstre af forskellige slags.

Angriberne brugte mindst tre forskellige våben, viser de foreløbige undersøgelser. Politiet betegner det som et mirakel, at ingen mennesker blev såret.

"Vi er ikke i tvivl om, at der er tale om en form for bandeopgør, men vi kan kun gisne om, hvad det skyldes. Om det er narko, penge eller andre årsager," siger Carsten Jansson.

Betjentene forsøger nu at finde frem til de beboere, som kan tænkes at have været mål for gruppen, der affyrede de mange skud cirka klokken 20.50 tirsdag aften.

Det var tredje aften i træk, at Københavns Vestegns Politi måtte rykke ud til skyderi.

Søndag aften blev en 20-årig mand skudt tre gange i bagdelen, da han blev overfaldet af et tæskehold.

Mandag aften gik det ud over Høje Taastrups viceborgmester, da der fra en bil blev affyret flere end ti skud mod hendes hus fra et automatvåben. En 34-årig mand blev tirsdag varetægtsfængslet i forbindelse med denne sag.