En fængslet for skud mod hus

Efter at en skudsalve mod Høje Taastrups viceborgmester, Tina Marianne Jensens hus, blev en 34-årig mand tirsdag middag fængslet frem til den 8. januar.

En 32-årig kvinde, der også var anholdt i sagen, blev løsladt af politiet, efter at hun havde afgivet sin forklaring ved retsmødet.

Politiet mener at de to kan sættes i forbindelse med de mere end 10 skud, der i går aftes blev affyret mod det hus på Østre Vindingevej, hvor Tina Marianne Jensen (V), bor.

Hun var hjemme, da skuddene faldt, men blev ikke ramt.

Lige fra starten har politiet afvist, at der skulle være tale om et politisk motiv.

"Vi mener, at det handler om, at den kvindelige kommunalpolitikers søn tilsyneladende har haft en gæld, som nogle mennesker fra et meget kriminelt miljø meget hårdhændet har forsøgt at komme frem til. Det er den teori, vi arbejder ud fra nu," siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen.

Den 34-årige vakte selv opmærksomhed natten til tirsdag, hvor han blev afsløret i forbindelse med værtshusuorden i Roskilde. En patrulje var tilkaldt til en bodega på Hestetorvet, hvor en mand optrådte voldeligt. Og på stedet mødte betjentene også den 34-årige mand, der havde blod på sit tøj. Da politiet begyndte at interessere sig nærmere for ham, fandt de ud af, at han var søgt i forbindelse med skyderiet mod lokalpolitikerens hus.

Bent Isager-Nielsen har ikke nogen kommentarer til, hvorfor manden havde blod på tøjet.

Retsmøderne var for lukkede døre.