Krimi

Indvandrerrådgivere under jorden

Indvandrerrådgivere lever i frygt for overfald og repressalier fra vrede familier, der ikke vil finde sig i, at rådgiverne hjælper unge piger fra tvangsægteskaber, sikrer dem uddannel-ser eller forhindrer involvering i kri-minalitet. Det siger flere rådgivere, som Jyllands-Posten har talt med.

Flere lever på hemmelige adresser for ikke at kunne opspores af vrede pårø-rende. En af dem er Mohammed Rafiq, som fortæller, at truslerne ofte udgår fra højtuddannede familier, hvis fædre arbejder og fungerer som en integreret del af det danske samfund.

Vi er inde og røre ved nogle meget følsomme traditioner i indvandrer-kredsene, og som medarbejder opfattes man som en trussel mod mændene i famlierne. Det reagerer de på.

Mohammed Rafiq, indvandrer-rådgiver

Mohammed Rafiq rådgiver unge indvandrerkvinder og har i en periode levet under jorden, efter at han skrev bogen "Kærlighed kan ikke arrangeres".

"Jeg er blevet overfaldet på Rådhuspladsen, og jeg har to gange måtte skifte adresse. Vi er inde og røre ved nogle meget følsomme traditioner i indvandrerkredsene, og som medarbejder opfattes man som en trussel mod mændene i famlierne. Det reagerer de på," siger Mohammed Rafiq.

Den af politiet prisbelønnede "Fædregruppen" på Nørrebro i København har mistet mange medarbejdere på grund af trusler.

Formanden, Khaled Alsubeihi, siger, at han ikke længere tør have med den hårdeste gruppe at gøre.

"Jeg er blevet skudt på, har været udsat for falsk anmeldelse, modtaget trusler i affekt og velovervejede trusler. Jeg har en familie at tænke på og vil ikke længere arbejde med disse famlier og mennesker," siger Khaled Alsubeihi til Jyllands-Posten.

Han har stor forståelse for, at indvandrerkonsulenten og politikeren Manu Sareen har valgt at sige sit job op i Københavns Kommune efter dødstrusler.