Krimi

Lange straffe i Vollsmose-sag

To mænd blev her til aften hver idømt 11 års fængsel i terrorsagen fra Vollsmose, mens den tredje tiltalte i sagen blev straffet med fængsel i fire år. Den fjerde i sagen blev frifundet.

De tre blev kendt skyldige i at have forberedt sprængning af en eller flere bomber. De fremstillede sprængstoffet TATP og købte gødning, kemikalier og laboratorieudstyr i tiden frem til anholdelserne i september sidste år. Den 22-årige Ahmad Khaldhahi blev betegnet som den praktiske mand i gruppen, og han blev desuden udvist af Danmark.

Den 34-årige Mohammaz Zaher fik 11 års fængsel, mens den 32-årige konvertit Abdallad Andersen blev idømt 4 års fængsel. Tidligere på dagen frikendte nævningene den 19-årige RD, som også har været tiltalt i sagen.

Skærpende omstændigheder

Anklageren sagde i sin procedure, at det var en skærpende omstændighed, at de tre nu dømte havde eksperimenteret med at lave sprængstoffer, og at de havde udpeget mulige bombemål. Under retssagen kom det frem, at blandt andet Tivoli i København, Odense Banegård, Rosengårdscentret i Odense, Hovedbanegården i København og JyllandsPostens redaktion i København var et muligt bombemål.

Achmed Khaldhadi er af anklagemyndigheden udpeget som den mest aktive af de fire mænd. Han var klar til at ofre sig selv i et terrorangreb og ville dræbe de vantro, lød det.

Hjemme hos ham fandt politiet fem kilo metalstumper, der kunne bruges i en bombe.

Politiet fandt under ransagningen hos Mohammaz Zaher færdigblandet TATP, der kan bruges som detonator i en bombe. Han har palæstinensisk baggrund, og han gift og far til tre børn. Han er den anden af gruppens leder, ifølge anklagemyndigheden.

Konvertitten Abdallad Andersen, som fik 4 års fængsel, har i høj grad belastet sine medtiltalte med sine forklaringer til politiet. Han er arbejdsløs, er ugift og har ingen børn. Ifølge Østre Landsret har han mere været medløber end hovedmand. Derfor havde anklagere krævet en mindre fængselsstraf til ham, end til de to nu dømte hovedmænd.