Krimi

Politi finder våben og sprængstof

Politiet har i dag fået varetægtsfængslet to mænd efter der er fundet et lager af narkotika, våben og sprængstoffer i deres besiddelse.

Ud over narkotika har politiet fundet en maskinpistol, tre pistoler samt 483 gram formbart sprængstof, tre detonatorer samt en mobiltelefon, der var lavet om, så den kunne bruges som bombeudløser.

"Vurderingen i dag er, at det ikke er terror-relateret," siger politiassessor Steen Jacobsen fra Københavns Politi.

"Måske skulle det nærmere bruges i den konflikt der er i gang i miljøet omkring 2. generationsindvandrene," tilføjer han.

Våben, narkotika og sprængstof blev fundet i et par poser og et par tasker i bunden af en elevatorskakt i en beboelsesejendom i Store Krog 28 på Amager i juni måned. Men fordi den ene af de nu fængslede har været bortrejst, har politiet først valgt at anholde dem nu.

De to personer på 24 og 25, som i dag er blevet varetægtsfængslet i Dommervagten, blev fundet af politiet ud fra billeder og papirer med et navn, som blev fundet i den ene taske.

De to unge mænd blev fængslet i 27 dage. De har begge indvandrerbaggrund. De er kendt af politiet for kriminalitet med våben og narkotika og har kontakt til en gruppering af kriminelle unge med indvandrerbaggrund omkring Blågårds Plads på Nørrebro i København.

"Det er bekymrende, hvad de skal bruge alle de våben til, og specielt hvad de skal anvende sprængstoffet og en mobiltelefon til, der er lavet om, så den kan udløse en bombe," siger lederen af Københavns Politi's afdeling for organiseret kriminalitet, Steffen Steffensen.