Krimi

Politiet noterer blokadechauffører

Rigspolitiet har pålagt politikredsene om at notere de chauffører, der rundt om i landet har blokeret havne og motorveje.

Det sker med henblik på strafforfølg-ning, erfarer Ritzau.

Forinden havde de utilfredse chauffø-rer truet med at optrappe blokaderne, fordi flere speditionsfirmaer angive-ligt truer vognmændene til at få varer igennem. Det vil i givet fald gå ud over personbilerne f.eks. på Store-bæltsbroen.

"Vi bliver nødt til at gøre blokaderne mere effektive," siger en talsmand til epn.dk.

De utilfredse lastbilchauffører havde i eftermiddag blokader ved grænsen i Padborg, Storebælts- og Øresundsforbindelsen.

Det oplyser Vejdirektoratet. Ved den dansk-tyske grænse har chaufførerne i protest mod køre-hvile-tids-bestemmelserne blokeret i sydlig retning, mens der ved Storebæltsbroen er blokade i vestlig retning. Øresundsforbindelsen er blokeret i retning mod Sverige. Blokaderne foretages af lastbiler i 1. vognbane og kun mod andre lastbiler.

Ifølge Vejdirektoratet opfordrer Slagelse Politi til, at lastbilchaufførerne ikke kører frem mod Storebæltsforbindelsen (fra Sjælland mod Fyn), medmindre det er absolut nødvendigt. Der er to-tre kilometer kø, ligesom rastepladserne er ved at være fyldt op, oplyser direktoratet.

Endvidere er der i havnene i Helsingør, Rødby og Frederikshavn blokade af lastbiler, oplyser Vejdirektoratet.