18 personer anholdt ved protest

18 personer blev her til eftermiddag anholdt på Strandgade i København i forbindelse med en demonstration ved Udenrigsministeriet.

Demonstrationen, der var arrangeret af foreningen "Stop islamisation of Europe", samlede omkring 25 personer. Men da en gruppe på 18 mænd iført tandbeskyttere ville slutte sig til demonstrationen, skred politiet til præventive anholdelser og kørte hele gruppen væk i en bus.

Til aften var de fleste løsladt igen.

Anholdelserne blev ifølge Københavns Politis centrale vagtleder foretaget for at forhindre, at der opstod ballade under demonstrationen. Kort forinden var anti-islamforeningens talsmand, Anders Gravers, nemlig blevet overfaldet af flere mænd i en parkeringskælder.

"Folkene bag demonstrationen fik nogle skrammer ved det overfald, og vi frygtede derfor, at den episode skulle "byttes". Og da der så møder personer op med tandbeskyttere i munden, så vurderede vi, at vi måtte skride til handling," forklarer vagtlederen.

Efter at de 18 personer var kørt væk af politiet, fortsatte demonstrationen fredeligt. Anders Gravers afviser over for Ritzau, at han skulle have kendskab til de anholdte.