Krimi

Islam-kritiker føler sig truet

Efter påståede trusler på livet har den 66-årige kontroversielle spændings-forfatter fra Århus, Jørgen Misser, aflyst al offentlig optræden indtil videre, skriver JydskeVestkystens netavis jv.dk.

Det sker ifølge Christina Frost, Forlaget Dan, efter at Jørgen Misser blev truet i mandags, da han var ude at lufte sine hunde på gaden i Århus.

Jørgen Misser blev passet op af fire arabisk udseende unge mænd. De tog fotografier af forfatteren og hans to hunde. Da han protesterede, svarerede en af mændene: "Vores tålmodighed med dig er slut. Hvis du fortsætter med dine hadefulde angreb mod os muslimer, vil du snart få samme skæbne som Theo van Gogh".

De påståede trusler faldt efter et interview i BT, hvor Jørgen Misser fortalte om romanen "De Onde Kræfter", og hvor det også fremgik, at han tidligere har følt sig truet efter at en pose med blodige knogler blev sat foran hans dør i en aflåst opgang i Århus, forklarer Christina Frost.

Den sag blev politianmeldt.

Det har ikke være muligt at komme i kontakt med Jørgen Misser, der ifølge Christina Frost holder lav profil.

"Hans nerver er noget flossede, men han er ikke personen, der kunne finde på at udpønse et stunt for at skabe opmærksomhed om sine bøger, mener Christina Frost.

Jørgen Misser debuterede i fjor med "De onde kræfter". Tidligere i år fulgte "Skulptørens verden".